mobility-tools iconAangepaste vervoermiddelen

Aangepaste Vervoermiddelen 

Heb je een aangepast vervoermiddel nodig? Informeer dan eerst eens bij het Sociaal plein welke mogelijkheden er voor je zijn.

Aangepaste Fietsen

Er bestaan verschillende soorten aangepaste fietsen, zoals:

  • driewielfietsen;
  • rolstoelfietsen;
  • handbikes.

Meer informatie over aangepaste fietsen en leveranciers is te vinden op de website Eengoedhulpmiddel.nl of kijk op de Hulpmiddelenwijzer voor een overzicht van aanpassingen voor de fiets.

Fietsinformatiedag: Bent u 55-plusser en wilt u prettig, met plezier en veilig blijven fietsen? Geef u dan op voor de eerstvolgende Fietsinformatiedag | Gemeente Oldenzaal

Aangepaste Auto

Misschien kun je door je beperking niet in een gewone auto rijden. Je kunt je auto laten aanpassen. Neem daarvoor contact op met het CBR. Het CBR bepaalt welke aanpassingen nodig zijn zodat je veilig aan het verkeer kunt deelnemen. Bij een autoaanpassingsbedrijf kun je je auto laten aanpassen.

Meer informatie kun je krijgen bij het CBR. Autoaanpassingsbedrijven zijn te vinden op Autoaanpassers. Voordat je de weg opgaat, moet je de aangepaste auto laten keuren door de RDW.

Brommobiel

Een brommobiel lijkt op een kleine personenauto maar technisch gezien is het een bromfiets. Om in een brommobiel te mogen rijden, heb je een bromfietsrijbewijs nodig. Tenzij je al een auto- of motorrijbewijs hebt. Dan is een bromfietsrijbewijs niet nodig.

Meer informatie is beschikbaar op Rijksoverheid. Adressen van dealers zijn te vinden via internet.

Gehandicaptenvoertuig

Een gehandicaptenvoertuig is een drie- of vierwielig voertuig speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking. Het kan open of gesloten zijn (met een dak erop). Een scootmobiel is een voorbeeld van een open gehandicaptenvoertuig. Je hebt geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig om in een gehandicaptenvoertuig te kunnen rijden.

Meer informatie is te vinden op Rijksoverheid. Adressen van dealers zijn beschikbaar via internet.

Vergoeding

Soms kun je een vergoeding krijgen voor een aangepast vervoermiddel. Bij het Sociaal plein van de gemeente kunnen ze hierover meer informatie geven. Als je het vervoermiddel nodig hebt om op werk of opleiding te komen, kun je een vergoeding aanvragen bij UWV Aanvragen voorziening | UWV | Particulieren. Voor mensen met een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz) vraag je de vergoeding aan bij het zorgkantoor.

Scootmobielpool

Heb je een indicatie voor een scootmobiel? Dan kun je kosteloos gebruik maken van de scootmobielpool. De pool biedt een uitkomst voor inwoners die een scootmobiel niet continu gebruiken of geen goede stalling hebben. En je betaalt geen eigen bijdrage!

Hoe werkt het?

Heb je een vervoersprobleem? Dan kun je je melden bij het Sociaal plein. Wij bespreken wat de mogelijkheden zijn. Is een scootmobiel de juiste oplossing? Dan verwijzen wij je naar de gemeente en kun je gebruik maken van de scootmobielpool. Medewerkers van Larcom brengen de scootmobiel op afspraak bij je thuis: schoon, opgeladen en klaar om te vertrekken! Na het gebruik wordt de scootmobiel weer opgehaald.

Aanmelden

Heb je een vervoersprobleem en denk je dat de scootmobielpool voor jou een oplossing kan zijn? Of wil je meedoen aan een scootmobieltraining? Neem dan contact op met Sociaal plein. 

Links

Contact met Sociaal plein Oldenzaal

Heb je een vraag en kun je het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Telefoon 0541 588 100
E-mail sociaalplein@oldenzaal.nl


Vragen kun je ook per post sturen naar: Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal, onder vermelding van: Sociaal plein

Openingstijden Sociaal plein Oldenzaal

Maandag 09.00 - 12.00 uur
Dinsdag 09.00 - 12.00 uur
Woensdag 09.00 - 12.00 uur
Donderdag 09.00 - 12.00 uur
Vrijdag 09.00 - 12.00 uur

Heb je een tip of vraag?

Heb je opmerkingen over de website? Of mis je bepaalde informatie? Laat het ons weten, tips zijn van harte welkom.

Naar het contactformulier >

© 2024 Sociaal Plein Oldenzaal