Boodschappen

Heb je moeite met boodschappen doen? En is er niet altijd een bekende in de buurt die je kan helpen? Dan zijn er manieren om het boodschappen doen makkelijker te maken voor jezelf. Misschien heb je iets aan deze tips:

Handige hulpmiddelen

Er zijn hulpmiddelen te koop die het boodschappen doen makkelijker maken. Een boodschappentrolley bijvoorbeeld. Dit is een tas op wielen, waarin je makkelijk je boodschappen mee kunt nemen.

Heb je een rollator? Dan kun je een mand of tas kopen die je in de rollator kunt zetten. Of aan de rollator kunt vastklikken. 

Je koopt deze hulpmiddelen bij een thuiszorgwinkel of uitleenpunt bij jou in de buurt. Een voorbeeld van een uitleenpunt voor hulpmiddelen is Medipoint Uitleenpuntexterne-link-icoon, bij Boots Apotheek Schepers. 

Vraag hulp in de supermarkt

Lukt het je niet om een bepaald product te pakken? Of je tas zelf in te pakken bij de kassa? In de meeste supermarkten kun je een medewerker om hulp vragen. Vaak vinden ze het geen probleem om je tas ook nog even in je auto te zetten.

Laat boodschappen thuisbezorgen

Bijna alle supermarkten hebben een bezorgdienst. Vraag bij de supermarkt bij je in de buurt naar de mogelijkheden, of kijk even op de website. 

De boodschappen kun je online bestellen. Bij sommige supermarkten kun je alleen bestellen vanaf een bepaald bedrag. Je moet dan bijvoorbeeld voor minimaal € 50 bestellen, om ze te kunnen laten bezorgen. Af en toe rekent de supermarkt ook bezorgkosten.

Haal boodschappen op

Bij een aantal supermarkten kun je je boodschappen ook online bestellen en ze daarna zelf opalen. Dat kan dan in de winkel of bij een 'pick up point'. Het voordeel is dat je niet zelf alle boodschappen bij elkaar hoeft te zoeken. Ook kun je vragen of iemand uit je omgeving de boodschappen voor je wil ophalen.

Koop een maaltijdpakket

Vind je het leuk om zelf te koken, maar wil je niet zo vaak boodschappen doen? Dan is een maaltijdpakket misschien handig. Je kunt zelf kiezen welke gerechten je die week wilt laten bezorgen en krijgt de recepten erbij. Maaltijdpakketten zijn meestal wel iets duurder dan zelf boodschappen doen in de supermarkt.

Er zijn verschillende aanbieders die maaltijdpakketten in Oldenzaal bezorgen. Hierexterne-link-icoon kun je de aanbieders bekijken en vergelijken.

Kom je er niet uit? Of wil je dat er eens iemand met je meedenkt? Dan ben je altijd welkom tijdens de openingstijdenexterne-link-icoon van Sociaal plein. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. We helpen je graag met je vraag!

Contact met Sociaal plein Oldenzaal

Heb je een vraag en kun je het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

AdresGanzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Telefoon0541 588 100
E-mailsociaalplein@oldenzaal.nl


Vragen kun je ook per post sturen naar: Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal, onder vermelding van: Sociaal plein

Openingstijden Sociaal plein Oldenzaal

Maandag09.00 - 12.00 uur
Dinsdag09.00 - 12.00 uur
Woensdag09.00 - 12.00 uur
Donderdag09.00 - 12.00 uur
Vrijdag09.00 - 12.00 uur

Heb je een tip of vraag?

Heb je opmerkingen over de website? Of mis je bepaalde informatie? Laat het ons weten, tips zijn van harte welkom.

Naar het contactformulier >

© 2024 Sociaal Plein Oldenzaal