Dagverzorging en dagbehandeling

Als je niet volledig thuis verzorgd kunt worden, kun je overdag naar een zorgcentrum voor verzorging, verpleging en behandeling.

Dagverzorging en dagbehandeling 

Dagverzorging en dagbehandeling betekenen dat je een paar uur per week naar een zorgcentrum of verpleeghuis gaat voor verpleging. Je bent dan even onder de mensen en je partner krijgt wat ademruimte.

Dagverzorging 

Dagverzorging is een dagopvang waar je kunt deelnemen aan activiteiten en gezelligheid. Als nodig, ontvang je ook verzorging. Het kan een tijdelijke oplossing zijn als je op de wachtlijst staat voor opname in een verzorgingshuis of verpleeghuis.

Dagbehandeling 

Op de dagbehandeling komen mensen voor medische behandeling of revalidatie. Het is bedoeld voor herstel en het leren omgaan met beperkingen. Er is zorg en toezicht aanwezig, bijvoorbeeld ondersteuning bij eten, naar het toilet gaan, wondverzorging en medicatie. Natuurlijk is er ook ruimte voor sociaal contact en deelname aan activiteiten.

Soorten dagbehandeling 

Er zijn twee soorten:

  • Somatische dagbehandeling: gericht op mensen met lichamelijke beperkingen of zij die moeten revalideren. Het doel is om hen zo goed mogelijk te laten herstellen, zodat ze thuis kunnen blijven wonen.
  • Psychogeriatrische dagbehandeling: voor ouderen met geheugen- of gedragsproblemen, zoals dementie. Ze krijgen intensieve begeleiding, verzorging en verpleging. De dagbehandeling biedt structuur en helpt mantelzorgers ontlasten.

Contact met Sociaal plein Oldenzaal

Heb je een vraag en kun je het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

AdresGanzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Telefoon0541 588 100
E-mailsociaalplein@oldenzaal.nl


Vragen kun je ook per post sturen naar: Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal, onder vermelding van: Sociaal plein

Openingstijden Sociaal plein Oldenzaal

Maandag09.00 - 12.00 uur
Dinsdag09.00 - 12.00 uur
Woensdag09.00 - 12.00 uur
Donderdag09.00 - 12.00 uur
Vrijdag09.00 - 12.00 uur

Heb je een tip of vraag?

Heb je opmerkingen over de website? Of mis je bepaalde informatie? Laat het ons weten, tips zijn van harte welkom.

Naar het contactformulier >

© 2024 Sociaal Plein Oldenzaal