help-in-the-house iconEten en koken

Is koken lastig? Bijvoorbeeld door een beperking? Of omdat je ouder wordt? Of misschien wel omdat je het nooit hebt geleerd? Er zijn allerlei tips en initiatieven die eten koken een stukje makkelijker voor je kunnen maken. 

Je bent nooit te oud om te leren

Heb je nooit leren koken? Dan kan dit alsnog! Misschien is er wel een kookcursus bij je in de buurt. Je kunt natuurlijk ook een een familielid of vriend vragen of hij/zij je wil leren koken. 

Samen eten

Kun je niet meer alles zelf? Dan kun je vragen of een familielid of vriend je af en toe komt helpen. Is lang staan achter het fornuis misschien lastig? Dan kun je vragen of diegene dit van je wil overnemen.

Misschien ken je ook wel iemand die af en toe voor je wil koken. Dat hoeft natuurlijk niet bij jou thuis. Je kunt het eten dan in de koelkast of vriezer bewaren en het zelf opwarmen.

Maaltijdservice

Op verschillende plekken in Oldenzaal kun je deelnemen aan een Open Eettafel. Ook kun je bij één van de Zorgcentra aanschuiven voor een maaltijd. Samen eten biedt de mogelijkheid om op een leuke, gemakkelijke manier nieuwe mensen te ontmoeten. Vaak kun je na het eten ook nog meedoen aan een gezellige activiteit. 

De kosten zijn ongeveer € 7,00. We raden je aan om van te voren te reserveren. Maaltijden worden verzorgd door:

Eet je liever thuis? Dan kun je een maaltijd bij je thuis laten bezorgen. Meestal kun je zelf kiezen waar je die week zin in hebt en op welke dagen je dit wilt. Ook kun je kiezen of je een warme maaltijd wilt of een vriesvers- of koelvers maaltijd.

De warme maaltijden van Tafeltje Dekje worden van maandag t/m vrijdag, rond het middag uur, bij je thuis bezorgd. Een warme maaltijd kost ongeveer € 6,25 (prijzen 2024, onder voorbehoud van wijzigingen).

Eet je liever op een moment wanneer het jou uitkomt? Dan kun je een vriesvers- of koelvers maaltijd bestellen. Een maaltijd kost tussen de € 5 en € 8 en is 3 maanden houdbaar in de vriezer. Je kunt de maaltijd eenvoudig opwarmen in de magnetron.

Je kunt hiervoor bellen met: telefoonnummer (0541) 58 57 00 of (0541) 571414.

Contact met Sociaal plein Oldenzaal

Heb je een vraag en kun je het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Telefoon 0541 588 100
E-mail sociaalplein@oldenzaal.nl


Vragen kun je ook per post sturen naar: Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal, onder vermelding van: Sociaal plein

Openingstijden Sociaal plein Oldenzaal

Maandag 09.00 - 12.00 uur
Dinsdag 09.00 - 12.00 uur
Woensdag 09.00 - 12.00 uur
Donderdag 09.00 - 12.00 uur
Vrijdag 09.00 - 12.00 uur

Heb je een tip of vraag?

Heb je opmerkingen over de website? Of mis je bepaalde informatie? Laat het ons weten, tips zijn van harte welkom.

Naar het contactformulier >

© 2024 Sociaal Plein Oldenzaal