Huurwoning

Ben je op zoek naar een huurwoning? Dan zijn er in Oldenzaal verschillende mogelijkheden. Je kunt een particuliere woning huren in de vrije sector, of een sociale huurwoning van WBO Wonenexterne-link-icoon

Een particuliere huurwoning huren

In Oldenzaal worden particuliere huurwoningen meestal aangeboden via een makelaar. Ook vind je het particuliere huuraanbod op Funda.nl. Wil je een particuliere huurwoning huren? Dan geldt er vaak een minimale inkomenseis. Zodat de verhuurder zeker weet dat je de huur van het huis (in de toekomst) kunt betalen.

Het grootste voordeel van een particulier huurhuis is dat er geen lange wachtlijsten zijn. Je kunt er dus vaak snel in. Wel is de huurprijs, vergeleken met sociale huur, hoger. En heb je meestal geen recht op huurtoeslag.

Een sociale huurwoning huren

Heb je een laag inkomen? Dan is de kans groot dat je een sociale huurwoning kunt huren. Voor een sociale huurwoning in Twente kun je je inschrijven bij WoningHuren.nlexterne-link-icoon. Er zijn veel mensen op zoek naar een sociale huurwoning. Daarom zijn de wachtlijsten vaak lang.

Om te bepalen wie als eerste een woning krijgt, kijkt WBO Wonenexterne-link-icoon hoe lang je al staat ingeschreven. Daarom is het handig om je zo snel mogelijk in te schrijven. Ook als je nog niet direct een woning nodig hebt. Je kunt je al inschrijven op het moment dat je 18 jaar wordt.

Urgentie aanvragen

Wanneer je met spoed een woning nodig hebt, kunt je urgentieexterne-link-icoon aanvragen. Je krijgt dan voorrang op andere woningzoekers. 

Urgentie is alleen voor mensen die, buiten hun eigen schuld, geen woning meer hebben. En (daardoor) in zo'n moeilijke situatie zitten, dat ze wel moeten verhuizen. 

Wil je meer weten over hoe je urgentie kunt aanvragen? Of wanneer je hier recht op hebt? Neem dan contact op met WBO Wonen, via 0541 58 22 22.

Huurtoeslag

Is jouw inkomen niet zo hoog en ben je veel geld kwijt aan huur? Dan kun je misschien huurtoeslag krijgen. Huurtoeslag is geld dat je krijgt van de Belastingdienst om een deel van jouw huur te betalen. 

Voorwaarden
De hoogte van de huurtoeslag en of je er recht op hebt, hangen af van:

  • Hoe hoog je inkomen is.
  • Hoeveel (spaar)geld je hebt.
  • Hoe oud je bent.
  • Hoe hoog de huur van je woning is.

Het inkomen en (spaar)geld van de mensen met wie je samenwoont, telt ook mee. Dit geldt ook voor kinderen die 18 jaar of ouder zijn.

Huurtoeslag aanvragen
Je kunt de huurtoeslag online aanvragen. Maak een proefberekeningexterne-link-icoon om te zien hoeveel toeslag je kunt krijgen. Heb je hulp nodig bij het aanvragen van de toeslag? Dan kun je naar een toeslagenservicepunt bij jou in de buurtexterne-link-icoon. Je kunt daar ook naartoe als je een wijziging wilt doorgeven voor jouw toeslag. Voor hulp kun je ook naar een belastingkantoor. Hiervoor moet je wel eerst een afspraak maken, via de BelastingTelefoonexterne-link-icoon.

Meer informatie
Meer informatie over het recht op huurtoeslag staat op de website Toeslagen van de Belastingdienstexterne-link-icoon.

Je bent natuurlijk ook altijd welkom tijdens de openingstijdenexterne-link-icoon van Sociaal plein. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. We helpen je graag met je vraag!

Contact met Sociaal plein Oldenzaal

Heb je een vraag en kun je het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

AdresGanzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Telefoon0541 588 100
E-mailsociaalplein@oldenzaal.nl


Vragen kun je ook per post sturen naar: Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal, onder vermelding van: Sociaal plein

Openingstijden Sociaal plein Oldenzaal

Maandag09.00 - 12.00 uur
Dinsdag09.00 - 12.00 uur
Woensdag09.00 - 12.00 uur
Donderdag09.00 - 12.00 uur
Vrijdag09.00 - 12.00 uur

Heb je een tip of vraag?

Heb je opmerkingen over de website? Of mis je bepaalde informatie? Laat het ons weten, tips zijn van harte welkom.

Naar het contactformulier >

© 2024 Sociaal Plein Oldenzaal