Seniorenwoning of aanleunwoning

Wil je graag zelfstandig blijven wonen? Maar is je huis niet meer geschikt? Misschien omdat je geen trap meer kunt lopen? Of omdat het onderhouden van je huis of tuin teveel werk is? Dan is een seniorenwoning misschien een goede oplossing.

Seniorenwoningen

Een seniorenwoning is een woning die speciaal gebouwd (of aangepast) is voor ouderen. Vaak is de woning gelijkvloers. De woonkamer, badkamer, slaapkamer en keuken zijn dan op dezelfde verdieping. Maar een huis met een traplift kan ook geschikt zijn als seniorenwoning. Woningen voor ouderen liggen vaak op loopafstand van winkels en andere voorzieningen. In een seniorenwoning woon je zelfstandig.

Een seniorenwoning vinden

Een seniorenwoning kun je huren via WBO Wonenexterne-link-icoon. Het woningaanbod vind je op WoningHuren.nlexterne-link-icoon.

Ook kun je (online) zoeken naar particuliere huurwoningen met aanpassingen voor ouderen. Op Funda.nlexterne-link-icoon vind je geregeld nieuwe seniorenwoningen.

Maar een seniorenwoning kopen kan natuurlijk ook. Af en toe biedt WBO Wonenexterne-link-icoon woningen te koop aan. Ook kun je (online) zoeken naar seniorenwoningen die te koop staan. Bijvoorbeeld op Funda.nlexterne-link-icoon.

Woning aanpassen 

Je kunt het huis waarin je nu woont natuurlijk ook (laten) aanpassenexterne-link-icoon. Zodat je eigen huis een seniorenwoning wordt. Op deze manier kun je in je eigen omgeving blijven wonen.

Aanleunwoningen

Een aanleunwoning, of inleunwoning, is een woning voor ouderen. Je huurt een aanleunwoning van een zorginstelling. In een aanleunwoning woon je zelfstandig. Maar meestal mag je, tegen lage kosten, de voorzieningen van de zorginstelling gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Maaltijden en boodschappen laten bezorgen.
  • De kapper, pedicure of schoonheidsspecialiste. 
  • Personenalarmering, voor hulp bij nood.
  • Ontmoetingsruimte, waar je samen kunt eten en koffie drinken.

Wil je een aanleunwoning huren? Dan kun je bijvoorbeeld contact opnemen met Zorgfederatie Oldenzaalexterne-link-icoon en Zorggroep Sint Maarten.externe-link-icoon

Opname in een verpleeghuis

Heb je iedere dag veel zorg nodig? En lukt het daarom niet meer om zelfstandig te blijven wonen? Dan kun je verhuizen naar een verpleeghuis. Voor een plek in een verpleeghuis heb je een indicatie nodig. Hier vind je meer informatie over wonen in een verpleeghuis.

Hulp nodig 

Heb je hulp nodig? Of wil je dat er eens iemand met je meedenkt? Dan ben je altijd welkom tijdens de openingstijdenexterne-link-icoon van Sociaal plein. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. We helpen je graag met je vraag!

Contact met Sociaal plein Oldenzaal

Heb je een vraag en kun je het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

AdresGanzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Telefoon0541 588 100
E-mailsociaalplein@oldenzaal.nl


Vragen kun je ook per post sturen naar: Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal, onder vermelding van: Sociaal plein

Openingstijden Sociaal plein Oldenzaal

Maandag09.00 - 12.00 uur
Dinsdag09.00 - 12.00 uur
Woensdag09.00 - 12.00 uur
Donderdag09.00 - 12.00 uur
Vrijdag09.00 - 12.00 uur

Heb je een tip of vraag?

Heb je opmerkingen over de website? Of mis je bepaalde informatie? Laat het ons weten, tips zijn van harte welkom.

Naar het contactformulier >

© 2024 Sociaal Plein Oldenzaal