urgent iconSpoed of crisis

Noodhulp bij Verschillende Situaties

Bij levensbedreigende noodsituaties bel je direct 112. Voor spoedgevallen die geen direct levensgevaar opleveren, zijn er verschillende nummers en organisaties die je kunt benaderen.

Huiselijk Geweld: Veilig Thuis Twente

Veilig Thuis Twente is dag en nacht bereikbaar voor slachtoffers en getuigen van huiselijk geweld. Bel voor hulp en advies gratis naar het meldpunt Veilig Thuis op 0800-2000. Anoniem blijven is mogelijk.

Psychische Crisis en Spoedeisende Hulp

In geval van een psychische crisis, neem contact op met jouw huisarts of de Centrale Huisartsenpost buiten reguliere uren. Het Crisis en Interventie Team (CIT) biedt onmiddellijke hulp aan mensen met urgente psychische problemen, waarbij het dagelijks leven verstoord wordt of er gevaar dreigt.

Als je behoefte hebt aan overleg over de te nemen stappen, kun je contact opnemen met sociaal plein. Onze medewerkers denken met je mee.

Jeugdhulp met Spoed

Indien er dringend hulp nodig is voor een kind of gezin, kun je spoedeisende jeugdhulp aanvragen. Meer informatie hierover vind je in het artikel over Spoed of crisis: snel hulp voor kind en gezin.

Huisartsenpost

Buiten reguliere uren kun je voor spoedgevallen bij de huisarts terecht bij de Centrale Huisartsenpost. Zij beoordelen of je direct langs moet komen of beter een afspraak kunt maken met jouw eigen huisarts. Indien nodig verwijzen ze door naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis.

Melding Zorgwekkend Gedrag

Als iemand in jouw omgeving zorgwekkend gedrag vertoont en dringend hulp nodig lijkt te hebben, meld je zorgen bij het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag van GGD Twente. Meer informatie hierover vind je in het artikel over Verplichte zorg in de ggz.

113: Hulp bij Zelfmoordgedachten

Bij gedachten aan zelfmoord, of wanneer je bezorgd bent over iemand anders met deze gedachten, bel je 24/7 anoniem en vertrouwelijk met 113 Zelfmoordpreventie op 113 of het gratis nummer 0800-0113. Chatten is ook mogelijk via de website 113.nl.

 

Contact met Sociaal plein Oldenzaal

Heb je een vraag en kun je het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Telefoon 0541 588 100
E-mail sociaalplein@oldenzaal.nl


Vragen kun je ook per post sturen naar: Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal, onder vermelding van: Sociaal plein

Openingstijden Sociaal plein Oldenzaal

Maandag 09.00 - 12.00 uur
Dinsdag 09.00 - 12.00 uur
Woensdag 09.00 - 12.00 uur
Donderdag 09.00 - 12.00 uur
Vrijdag 09.00 - 12.00 uur

Heb je een tip of vraag?

Heb je opmerkingen over de website? Of mis je bepaalde informatie? Laat het ons weten, tips zijn van harte welkom.

Naar het contactformulier >

© 2024 Sociaal Plein Oldenzaal