Taxivervoer

Kun je niet meer zelf op pad met de fiets, bus of de trein of vindt je dit lastig? En krijg je het vervoer niet georganiseerd met hulp van vrienden of familie? Dan kun je voor advies en ondersteuning terecht bij Sociaal plein Oldenzaal.

Wij kijken met je mee wat je problemen zijn en waar je het vervoer voor nodig hebt. Samen kijken we wat de meest passende oplossing is. Dat kan bijvoorbeeld Automaatjeexterne-link-icoon zijn of een pas voor de Regiotaxi. Dit laatste wordt beoordeeld door de gemeente Oldenzaal. Sociaal plein is het vertrekpunt voor informatie en aanmelding hiervoor.

Automaatje

Voor minder mobiele Oldenzalers kan het lastig zijn om deel te nemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Automaatjeexterne-link-icoon van de ANWB is een dienst die ervoor zorgt dat ouderen en mensen met een beperking, vervoer hebben naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, de tandarts, de kapper, de winkel, of naar een verjaardag. Vrijwilligers brengen en halen de deelnemer. Na afloop reken je contant af met de vrijwilliger, op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 35 cent per kilometer gerekend (over de kilometers die de vrijwilliger rijdt).

Regiotaxi Twente

Regiotaxi Twente is er om Twentse inwoners van deur tot deur te vervoeren. Inwoners die hiervoor in aanmerking komen zijn in het bezit van een Regiotaxi Twente Pas. De Regiotaxi is ook goed toegankelijk voor mensen met een handicap. Een rolstoel of rollator is geen probleem.

De maximaal toegestane lengte van een Regiotaxi-rit bedraagt 25 kilometer vanaf je woonadres. De prijs van een rit (eigen ritbijdrage) met Regiotaxi Twente is afhankelijk van de lengte van de rit. De tarieven, die overigens gelijk zijn aan het reguliere openbaar vervoer, zijn hierexterne-link-icoon te vinden.

De gemeente Oldenzaal beoordeelt of je in aanmerking komt voor een Regiotaxi Twente Pas. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Sociaal plein Oldenzaal.

Buiten de regio (Valys)

Voor de korte afstanden bel je in Oldenzaal de regiotaxi, maar als je verder van huis wilt, dan is er Valys. Je kunt Valys gebruiken als je verder reist dan 25 kilometer vanaf je woonadres. Om van Valys gebruik te kunnen maken, heb je een Valys-pas nodig. Je kunt deze aanvragen op de website van Valys. Let op: het aanvragen van de pas kan twee weken duren.

Wat heb je nodig?

Je komt in aanmerking voor een Valys-pas als je één van de volgende documenten hebt:

- een bewijs van de gemeente dat je recht hebt op Wmo-vervoer;
- een bewijs van de gemeente dat je recht hebt op een Wmo-rolstoel of scootmobiel;
- een gehandicaptenparkeerkaart van de gemeente;
- een begeleiderskaart van het Openbaar vervoer;

Heb je (één van) deze papieren niet? Dan heb je een verklaring nodig van je gemeente. In deze verklaring staat dat er een noodzaak is voor vervoer buiten de regio. Meer informatie vindt je op de website van Valys. Valys is ook telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0900 – 9630.

Contact met Sociaal plein Oldenzaal

Heb je een vraag en kun je het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

AdresGanzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Telefoon0541 588 100
E-mailsociaalplein@oldenzaal.nl


Vragen kun je ook per post sturen naar: Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal, onder vermelding van: Sociaal plein

Openingstijden Sociaal plein Oldenzaal

Maandag09.00 - 12.00 uur
Dinsdag09.00 - 12.00 uur
Woensdag09.00 - 12.00 uur
Donderdag09.00 - 12.00 uur
Vrijdag09.00 - 12.00 uur

Heb je een tip of vraag?

Heb je opmerkingen over de website? Of mis je bepaalde informatie? Laat het ons weten, tips zijn van harte welkom.

Naar het contactformulier >

© 2024 Sociaal Plein Oldenzaal