Zelf aanpassingen doen

Wil je je woning aanpassen? Dan kun je dit misschien wel zelf. Veel hulpmiddelen koop je namelijk gewoon in de plaatselijke bouwmarkt. Denk maar eens aan een wandbeugel of een verhoger voor je wasmachine.

Drempels weghalen voor meer toegankelijkheid

Loop je moeilijk? Of zit je in een rolstoel? Dan kan het lastig zijn als je drempels in huis hebt. Je kunt familie, vrienden of buren vragen of ze je willen helpen om de drempels te verwijderen. Ook kun je de hulp van een klusjesman inschakelen.

Vallen voorkomen

Als je ouder bent, heb je meer kans om thuis te vallen. Het is daarom verstandig om alles waar je over kunt struikelen in huis, weg te halen. Denk bijvoorbeeld aan vloerkleedjes of snoeren.

Een valpreventie cursus (gegeven door een fysiotherapeut) kan je ‘angst om te vallen’ verminderen. Bij zo’n cursus leer je hoe je ‘goed’ valt en het helpt je bij het verbeteren van je spierkracht en balans.

Hulp bij klussen en opruimen

Een opgeruimd huis of een andere indeling kunnen ook helpen meer bewegingsruimte in huis te krijgen. Je kunt iemand uit je omgeving vragen om je te helpen met het opruimen van je huis. Ook kun je familie, vrienden of vrienden vragen of ze je willen helpen met klussen. Zoals het verwijderen van drempels of het monteren van wandbeugels. Is er niemand die kan helpen? Dan kun je ook een klusjesman bellen of de klussendienstexterne-link-icoon inschakelen.

Aanpassingen in de badkamer en wc

Ook de indeling van je badkamer kun je aanpassen. Zit je op een douchekruk? Dan wil je de douchestang en douchekop natuurlijk binnen handbereik hebben. Deze kun je (laten) verlagen, als dat nodig is.

Zit je in een rolstoel? Dan kun je een installateur vragen om een rolstoeltoegankelijke douche te plaatsen. Het is verstandig om een installateur te vragen die hier ervaring mee heeft.

Om het toilet makkelijker te kunnen gebruiken, kun je handgrepen, armleuningen of wandbeugels aanbrengen. Ook zou je het toilet kunnen verhogen of een toiletverhoger kunnen gebruiken.

Zelf hulpmiddelen kopen

Veel van deze hulpmiddelen zijn gewoon te koop in een bouwmarkt of huishoudwinkel. Ook bij de thuiszorgwinkel vind je handige hulpmiddelen. Maar je kunt ook eens online kijken wat er allemaal te koop is. Bijvoorbeeld op :

Contact met Sociaal plein Oldenzaal

Heb je een vraag en kun je het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

AdresGanzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Telefoon0541 588 100
E-mailsociaalplein@oldenzaal.nl


Vragen kun je ook per post sturen naar: Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal, onder vermelding van: Sociaal plein

Openingstijden Sociaal plein Oldenzaal

Maandag09.00 - 12.00 uur
Dinsdag09.00 - 12.00 uur
Woensdag09.00 - 12.00 uur
Donderdag09.00 - 12.00 uur
Vrijdag09.00 - 12.00 uur

Heb je een tip of vraag?

Heb je opmerkingen over de website? Of mis je bepaalde informatie? Laat het ons weten, tips zijn van harte welkom.

Naar het contactformulier >

© 2024 Sociaal Plein Oldenzaal