help-in-the-house iconSchoonmaken, wassen en opruimen

Huishoudelijke ondersteuning

Heb je problemen met het huishouden en heb je ook geen partner die kan helpen? Dan zijn er misschien mensen in je omgeving die kunnen helpen. Bijvoorbeeld een familielid, een buur of een kennis. Of misschien zijn er vrijwilligers die je kunnen helpen. Je kunt ook - tegen betaling - een particuliere schoonmaakdienst inschakelen. Soms is huishoudelijke ondersteuning mogelijk op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente beoordeelt of je hiervoor in aanmerking komt.

Als het gaat om het kopen van boodschappen of het bereiden van maaltijden: ook hiervoor zijn er in Oldenzaal verschillende mogelijkheden. Bijna iedere supermarkt heeft tegenwoordig een boodschappen bezorgdienst, ook zijn er maaltijdenservice diensten. Een voorbeeld hiervan is Tafeltje dekje van Impuls.

Vind je zelf geen oplossing, dan helpen wij je zoeken naar de juiste ondersteuning.

Meer weten?
Neem dan contact op het met Sociaal plein Oldenzaal

Was en strijkservice

Alle inwoners van Oldenzaal kunnen hun was laten doen door WaST. Dit is een initiatief van de gemeente Oldenzaal. Deze service kan door iedereen gebruikt worden. Inwoners met een Wmo-indicatie krijgen korting.

Hoe werkt het?

De zakken worden aan huis opgehaald, gewassen, gestreken en weer thuis afgeleverd. Meer informatie over deze was- en strijkservice is te vinden op www.wast-oldenzaal.nl.

Meer weten?
Neem dan contact op het met Sociaal plein Oldenzaal

Thuiszorgwinkel

Bij een thuiszorgwinkel of uitleenpunt bij jou in de buurt kun je hulpmiddelen huren of kopen die het huishouden makkelijker maken. Bijvoorbeeld schoonmaakspullen met een lange steel of schoonmaakspullen met speciale  grepen. Maar ook medische (loop) hulpmiddelen zoals krukken, een bedverhoger, douchekruk etc. Je kunt ook eerst naar de ergotherapeut om te vragen welke mogelijkheden en oplossingen voor jou handig zijn. Ergotherapeuten zijn gespecialiseerd in het bedenken van dit soort oplossingen.

Een voorbeeld van een uitleenpunt voor eenvoudige hulpmiddelen is Medipoint Uitleenpunt, ze zijn gevestigd in Boots Apotheek Schepers (Dagelijks tussen 12:30 en 13:30u gesloten). Bentinckstraat 1, Oldenzaal. Of via een van de thuiszorgorganisaties: Hulpmiddelen lenen of kopen | Thuiszorgwinkels Maartje (zorggroepsintmaarten.nl).

Contact met Sociaal plein Oldenzaal

Heb je een vraag en kun je het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Telefoon 0541 588 100
E-mail sociaalplein@oldenzaal.nl


Vragen kun je ook per post sturen naar: Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal, onder vermelding van: Sociaal plein

Openingstijden Sociaal plein Oldenzaal

Maandag 09.00 - 12.00 uur
Dinsdag 09.00 - 12.00 uur
Woensdag 09.00 - 12.00 uur
Donderdag 09.00 - 12.00 uur
Vrijdag 09.00 - 12.00 uur

Heb je een tip of vraag?

Heb je opmerkingen over de website? Of mis je bepaalde informatie? Laat het ons weten, tips zijn van harte welkom.

Naar het contactformulier >

© 2024 Sociaal Plein Oldenzaal